Genealogieën Ten Cate - Ten Kate

 "Van Vroeger tot Heden" 

samengesteld door H.C.A. ten Cate

Genealogieën van andere families Ten C(K)ate in Gelderland

Provinciewapen Gelderland
Provinciewapen  Gelderland

Op deze pagina vindt u de toegangen naar de (fragment) genealogieën of parentelen van de families Ten C(K)ate die hun oorsprong hebben in de provincie Gelderland en waarvan de verwantschap aan de drie grootste families Ten C(K)ate in Nederland niet of nog niet is aangetoond.

Familie Ten Cate - Oldebroek:
Van de familie Ten Cate uit Oldebroek werd in het toenmalige familieblad Ten Cate - Ten Kate, 'van vroeger tot heden', red. E.J. ten Cate en A.G. Musquetier  (1978-1980) al het e.e.a. gepubliceerd. Er werd daarin en foutieve filiatie gemaakt door Jan Hendriksz. ten Cate op te voeren als de zoon van Hendrik ten Cate en  Hermina Jolink. Zij behoren tot de Almelose tak van de (van oorsprong doopsgezinde) familie Ten Cate uit Borne. Hun zoon Jan overleed ongehuwd te Almelo op 25 mei 1826. Zie: tak Almelo
Ten Cate - Oldebroek

Familie Ten Cate - Zutphen:
Hendricus (Hendrik) ten Cate (Ten Kot) afkomstig van Elspeet, is de stamvader van deze vermoedelijk in mannelijke lijn uitgestorven familie Ten Cate. De familie leefde een vijftal generaties in Zutphen. De mannen oefenden daar het beroep van schilder uit. Er waren onder hen ook die zich op het pad van het kunstschilderen begaven en blijkbaar niet helemaal zonder succes.
Ten Cate - Zutphen

Familie Ten Cate - Haarlo:
De oorsprong van deze familie Ten Cate ligt op het erf Ten Losynckotte (  Luessenkate, Leussinkkotte), oorspronkelijk gelegen aan de linkeroever van de Berkel. 
Ten Cate - Haarlo

Men leze over het Leussinkkotte in Haarlo:
Over de boerderijen waar onze families vandaan komen, dl. III, nr. 24

Familie Te Kaat - Gendringen 1

De genealogie vangt aan met een Gerhardus te Kaat, geb. ca. 1740/50, vermoedelijk afkomstig uit Isselburg. Zijn nazaten vestigen zich te Etten, Gendringen en later naar Bergh.
Te Kaat - Gendringen 1

Familie Te Kaat - Gendringen 2
De  genealogie begint met Gerrit te Kaat, geboren ca. 1690, zijn nakomelingen vestigen zich te Etten, Gendringen, Wisch, Didam, Eibergen en Tiel.
Te Kaat - Gendringen 2

NB. Gerhardus te Kaat is mogelijk een zoon of kleinzoon van Gerrit te Kaat, hiervoor is echter nog geen aanwijzing of bewijs gevonden.
Vermoedelijk stammen zij af van het To Kathhof bij Uedum of Het Koten bij Bocholt in het tegenwoordige Nordrhein-Westfalen.

>back<       >up<