HendrikOtten, geb. te Stad-Hardenberg [ov] in 1865, hoofd van een school.
Vader: Hendrik JanOtten, zn. van Jan Otten (landbouwer) en Annigien Haverman (landbouwster), geb. te Collendoorn [ov] (Ambt-Hardenberg) circa 1835, landbouwer, ovl. te Stad-Hardenberg [ov] op 15 jun 1890, tr. te Ambt-Hardenberg [ov] op 28 jul 1865.
Moeder: HendrikaSnijders, dr. van Hendrik Snijders (landbouwer) en Jennegien Hans, geb. te Stad-Hardenberg [ov] circa 1843, ovl. te Stad-Hardenberg [ov] op 15 jan 1922.
tr. te Kuinre [ov] op 27 dec 1901 met
Geertjede Boer, dr. van Alte de Boer en Jantje van Veen, geb. te Blankenham [ov] (Kuinre) in 1877, ovl. te Emmen [dr] op 28 nov 1959.
Opmerkingen Afgeschermd. Publicaties Groene Amsterdammer, http://www.groene.nl :. vrijdag 17 december 2004. Jozef, Maria, het kindeke. De stalscène nader verklaard.. Met een paradijselijk tafereel ? de stal, Jozef, Maria, het kindeke Jezus in de kribbe en de onvermijdelijke schoon ouders in de gedaante van de os en de ezel ? laten we onze jaartelling beginnen. Maar dit is tevens de laatste keer dat we Jozef, Maria, Jezus en God ? de laatste weliswaar niet lijfelijk aanwezig, maar we weten dat Hij er is, want Hij is de grote regisseur van deze scène ? zo vredig met elkaar verenigd weten. Het is tussen deze vier nooit meer goed gekomen, hoe vreemd dat ook mag klinken....;. zaterdag 10 april 2004. Filmlezen: The passion of the christ. Het innerlijke conflict van Jezus.. Christus moet lijden omdat hij de zonden der mensen op zich heeft genomen, zo luidt de gangbare verklaring. Als we met deze uitleg geen genoegen nemen en met psychoanalytische bril kijken naar ?The Passion of the Christ?, krijgen we een heel andere Christusfiguur te zien....
Vader: Marinus Gustaafde Boer, zn. van Klaasde Boer (onderwijzer en hoofd der openbare school in Vroomshoop (1892-1910) en Sleen) en Maria HenderikaOverbeek, geb. te Den Ham [ov] op 3 feb 1904, belastinginspecteur, ovl. te Haarlem [nh] op 1 mei 1995, tr. te Haren (Gr) [gr] op 15 jun 1932.
AfgeschermdAfgeschermd, 1974-1981, 1982-1983 Eerste Kamer 1976-1977 Beginselprogrammacommissie 1981-1982 Staatssecretaris Sociale Zaken en Werkgelegenheid 1984-1989, 1994-1999 Europees Parlement 1989 Lijsttrekker Europese Parlementsverkiezingen 1989 1989-1994 Minister Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur 1994 Lijsttrekker Europese Parlementsverkiezingen 1994 1995-1999 Partijbestuur.
Opmerkingen Afgeschermd. Wikipedia:. Loopbaan. Jarenlang heeft zij voor de PvdA in de Eerste Kamer en het Europees Parlement gezeten. In het kabinet-Van Agt II (11 september 1981 tot 29 mei 1982) was zij staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, onder meer belast met volwasseneneducatie, arbeidsomstandigheden en emancipatiezaken; voor dit laatste werd zij de eerste 'projectstaatssecretaris'. In het kabinet-Lubbers III was zij van 1989 tot 1994 minister voor Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur.. Daarnaast is zij bekend als een van de oprichtsters van het feministisch maandblad Opzij, waarvan zij van 1972 tot 1981 hoofdredactrice was. Samen met Joke Kool-Smit richtte ze in 1968 de feministische actiegroep Man-Vrouw-Maatschappij op.. D'Ancona begon haar loopbaan als tv-producer voor de VARA in 1962. Drie jaar later werd ze wetenschappelijk hoofdmedewerkster in de sociale geografie aan de Universiteit van Amsterdam, gevolgd door het directeurschap (samen met Maurice de Hond) in 1981 van het Centrum Beleidsadviserend Onderzoek.. Huidige functiesHedy d'Ancona zit in het Comité van Aanbeveling van het Nederlands Sociaal Forum.. Sinds begin 2009 zet d'Ancona zich ook in als ambassadrice van Stichting B!NK, een stichting die zich bezighoudt met het leed van kinderen in niet-westerse landen.. Persoonlijk. D'Ancona is van Joodse afkomst. Haar vader werd in de Tweede Wereldoorlog weggevoerd en stierf voor het einde van de oorlog. Hedy werd opgevoed door haar grootouders. Ze studeerde cum laude af in de sociale geografie en de sociologie.. Zij is getrouwd geweest met psychiater Guus De Boer, met wie ze twee kinderen heeft, zoon Hajo en dochter Hadassah de Boer (televisiepresentatrice). In de jaren zeventig was oud-burgemeester van Amsterdam Ed van Thijn haar levenspartner. Ze had een relatie met televisieregisseur en -presentator Berend Boudewijn. De laatste jaren heeft zij een relatie met de kunstschilder Aat Veldhoen, de vader van haar schoondochter.. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is zij geen directe familie van de journalist Jacques d'Ancona.
Opmerkingen Afgeschermd. Wikipedia. Hadassah de Boer (30 maart 1971) is een Nederlandse presentatrice.. De Boer begon in 1995 bij AT5 als stagiaire. In het seizoen 2001/2002 presenteerde ze samen met Sylvana Simons voor RTL 4 het programma Met Man en Macht. Ook presenteerde zij op de radio voor de TROS. Enkele seizoenen presenteerde ze op zondagmiddag het culturele programma NPS Arena op Nederland 3.. De Boer is ook verbonden aan het digitale themakanaal Cultura van de NPS. Hiervoor presenteert zij (wisselend met Andrew Makkinga) het Cultura Journaal, het wekelijkse filmmagazine Cultura Film, en af en toe Cultura.nl. Op de Cultura website zijn al deze programma's te zien onder 'Video on Demand.'. In maart 2008 presenteerde De Boer 'Van hier tot Tokio' waarin ze Nederlandse kunstenaars, fotografen en modeontwerpers opzoekt in steden als Istanbul, Londen en Berlijn.. Privé. De Boer is van Joodse afkomst via haar moeder, voormalig politica Hedy d'Ancona. Samen met haar ex-vriend Bas Schipper heeft zij een zoon, Willem (geboren in 2002).
Vader: Frederik ZweruszTusveld (Tusvelt), geb. circa 1691, koopman te Kampen (verder onbekend), tr. (2) met AaltjenMeijnders. Uit dit huwelijk één dochter., otr. (1) te Deventer [ov] op 20 okt 1714 (attest. afgegeven 17-2-1714 (sic!))(met attest. van Kampen 23-10-1714).
Frederik ZweruszTusveld (Tusvelt), geb. circa 1691, koopman te Kampen (verder onbekend), otr. (1) met Martjeten Cate. Uit deze relatie 2 dochters. Opmerkingen Frederik Tusveld en Aaltjen Meijnders GA Kampen: RA testamenten (1720-1727) invnr. 148, nr. 142, fol. 122, dd. 7 februari 1725: Testament van Frerick Tusvelt, xiek te bed liggende, tot zijn erfgenamen benoemt hij zijn vrouw Aaltjen Meijnders, zijn kinderen Trijntjen Tusvelt en Jannetje Tusvelt, verworven bij wijlen zijn vrouw Merrichtjen Gerrits ten Caate en zijn dochter Merrichtjen Tusvelt, verworven bij zijn tegenwoordige vrouw.
Opmerkingen StijntjenHulshoff. GA Kampen: RA testamenten (1728-1738) invnr. 149, nr. 16, fol. 14, dd. 28 augustus 1728: Testament van Stijntjen Hendriks Hulshof, wonende te Groningen, die omdat ze hier niet bekend is, wordt geassisteerd met twee geloofwaardige getuigen die haar kennen. Stijntjen heeft secretaris Herweijer tot momber gekozen. Zij herroept het testament dat zij op 19 september 1727 te Groningen heeft gemaakt. Zij legateert 25 gulden aan het Diaconie kinderhuis in de stad Groningen en 100 gulden aan de Mennonieten Armen in Groningen. Zij is lidmaat van de Mennonieten Gemeenschap aldaar. Tot haar erfgenamen benoemt zij haar neef Joris Gerritsen Richers en haar nichten Trijntjen Gerritdsen Richers, Marregje Gerrits ten Caaten en Trijntjen Gerrits ten Caaten, of hun kinderen. Deze erfgenamen moeten echter aan tesatatrices zuster Aaltje Henriks uitkeren een derde deel van de patrimoniale goederen in de stad Groningen of in de daaronder vallende gebieden gelegen. In plaats van dit derde deel kunnen de erfgenamen volstaan met een eenmalige som van 500 gulden. Naa Aaltjes dood moet dit derde deel of de som van 500 gulden terugkeren naar de erfgenamen voornoemd. De erfgenamen moeten tevens uitkeren aan testatrices zwager Pieter Dirksz, of bij vooroverlijden aan diens zoon Alle Pieters een somm van 500 gulden. Als beiden komen te sterven zonder verdere nakomelingen, moet deze som terugkeren bij de erfgenamen voornoemd. Mocht testatrice te Groningen komen te sterven, dan zullen haar zwager en diens zoon voornoemd voor de kosten van haar begrafenis en de rouwkleren een som van 300 gulden krijgen.
Opmerkingen Joris GerritsRekers. GA Kampen; RA testamenten (1728-1738) invnr. 149, nr. 226, fol. 223v, dd. 12 februari 1737: Testament van Joris Gerritsen Richarts. Hij herroept eerder gemaakte beschikkingen. Hij legateert aan Marrijtje ten Cate, vrouw van Berent Daniles Cremer, en aan Trijntien ten Cate, vrouw van Lambert Bussemaker, of hun kinderen, zijn vierde deel van het erf en goed Hogewold, gelegen in het Nieuwenbroek op de Veluwe alsmede zijn vierde deel van het erf en goed Bokdam, gelegen in Overijssel in het gericht van Kedingen, buurtschap Ypelo. Tot zijn erfgenamen benoemt hij Trijntien ten Cate, vrouw van Andries Wouters en Theunis ten Cate, kinderen van zijn halve zuster wijlen Claartien Gerritsen Richards, beiden wonende te Sneek, verder Urseltien Richarts, weduwe Grevinks en Hendrik Bolte, alhier wonende, Marretie ten Cate, vrouw van Berent Daniles Cremer en Trijntien ten Cate vrouw van Lambert Bussemaker wonende te Deventer, testators volle neef en nichten, te delen in egale porties. Kinderen van overledenen komen in ouders plaats.. GA Kampen: RA testamenten (1739-1751) invnr. 150, nr. 69, fol. 72, dd. 2 september 1741: Ten overstaan van Schepenen werd geopend en gelezen het besloten testament van wijlen Joris Gerritsen Righers. De opening vond plaats op verzoek van Andries Woltersen en diens vrouw Trijntien ten Kate, wonende Sneek, die mede optraden voor hun minderjarige broeder Teunis ten Kate. Mede aanwezig was Henrick Bolte. Strekking van het testament van Joris: Hij herroept eerder gemaakte beschikkingen. Hij legateert aan Jan Kersten, die bij hem in huis woont 500 gulden. Tot zijn erfgenamen voor een derde gedeelte benoemt hij de kinderen van wijlen zijn halve zuster Claartjen Gerritsen Righers, met namen Trijntjen ten Kate vrouw van Andries Wolters, en Teunis ten Kate, beiden wonende te Sneek. Tot erfgnemaen van de twee andere derde delen benoemt hij Urseltjen Righers, weduwe Grevincks, en Hendrik Bolte, beide wonende alhier, kinderen van overleden erfgenamen komen in hun ouders plaats. Geschreven, ondertekend en gezegeld in tweevoud te Kampen 26 januari 1739. Dit testament werd op dezelfde dag bij de Schepenen gebracht, die het in een perkamenten omslag deden, welke zij met hun afhangende zegels verzegelden.
DorusWernink, geb. te Borne [ov] op 11 feb 1781, ged. NG te Borne [ov] op 18 feb 1781.
Vader: EverwijnWermink (Wernink, Wennink), koopman te Borne, dagwerker (1812), ovl. te Borne [ov] op 11 dec 1815 (akte nr. 50; ouders en leeftijd niet vermeld), tr. (huw. plaats en datum onbekend).
Moeder: Geertruidten Cate, dr. van Dietmerten Cate en AaltjeBussemaker, geb. te Borne [ov] in 1757, ged. NG te Borne [ov] op 22 mei 1757, dagwerkster (1812), ovl. te Borne [ov] op 23 nov 1817 (akte nr. 80).
DorusWernink, geb. te Borne [ov] op 12 jan 1783, ged. NG te Borne [ov] op 19 jan 1783, bakker.
Vader: EverwijnWermink (Wernink, Wennink), koopman te Borne, dagwerker (1812), ovl. te Borne [ov] op 11 dec 1815 (akte nr. 50; ouders en leeftijd niet vermeld), tr. (huw. plaats en datum onbekend).
Moeder: Geertruidten Cate, dr. van Dietmerten Cate en AaltjeBussemaker, geb. te Borne [ov] in 1757, ged. NG te Borne [ov] op 22 mei 1757, dagwerkster (1812), ovl. te Borne [ov] op 23 nov 1817 (akte nr. 80).
GerritWernink, geb. te Borne [ov] op 4 apr 1785, ged. NG te Borne [ov] op 10 apr 1785.
Vader: EverwijnWermink (Wernink, Wennink), koopman te Borne, dagwerker (1812), ovl. te Borne [ov] op 11 dec 1815 (akte nr. 50; ouders en leeftijd niet vermeld), tr. (huw. plaats en datum onbekend).
Moeder: Geertruidten Cate, dr. van Dietmerten Cate en AaltjeBussemaker, geb. te Borne [ov] in 1757, ged. NG te Borne [ov] op 22 mei 1757, dagwerkster (1812), ovl. te Borne [ov] op 23 nov 1817 (akte nr. 80).
GradusWernink, geb. te Borne [ov] op 23 dec 1787, ged. NG te Borne [ov] op 26 dec 1787.
Vader: EverwijnWermink (Wernink, Wennink), koopman te Borne, dagwerker (1812), ovl. te Borne [ov] op 11 dec 1815 (akte nr. 50; ouders en leeftijd niet vermeld), tr. (huw. plaats en datum onbekend).
Moeder: Geertruidten Cate, dr. van Dietmerten Cate en AaltjeBussemaker, geb. te Borne [ov] in 1757, ged. NG te Borne [ov] op 22 mei 1757, dagwerkster (1812), ovl. te Borne [ov] op 23 nov 1817 (akte nr. 80).
HendrikOtten, geb. te Stad-Hardenberg [ov] in 1865, hoofd van een school.
Vader: Hendrik JanOtten, zn. van JanOtten (landbouwer) en AnnigienHaverman (landbouwster), geb. te Collendoorn [ov] (Ambt-Hardenberg) circa 1835, landbouwer, ovl. te Stad-Hardenberg [ov] op 15 jun 1890, tr. te Ambt-Hardenberg [ov] op 28 jul 1865.
Opmerkingen Afgeschermd. Publicaties Groene Amsterdammer, http://www.groene.nl :. vrijdag 17 december 2004. Jozef, Maria, het kindeke. De stalscène nader verklaard.. Met een paradijselijk tafereel ? de stal, Jozef, Maria, het kindeke Jezus in de kribbe en de onvermijdelijke schoon ouders in de gedaante van de os en de ezel ? laten we onze jaartelling beginnen. Maar dit is tevens de laatste keer dat we Jozef, Maria, Jezus en God ? de laatste weliswaar niet lijfelijk aanwezig, maar we weten dat Hij er is, want Hij is de grote regisseur van deze scène ? zo vredig met elkaar verenigd weten. Het is tussen deze vier nooit meer goed gekomen, hoe vreemd dat ook mag klinken....;. zaterdag 10 april 2004. Filmlezen: The passion of the christ. Het innerlijke conflict van Jezus.. Christus moet lijden omdat hij de zonden der mensen op zich heeft genomen, zo luidt de gangbare verklaring. Als we met deze uitleg geen genoegen nemen en met psychoanalytische bril kijken naar ?The Passion of the Christ?, krijgen we een heel andere Christusfiguur te zien....
Vader: Marinus Gustaafde Boer, zn. van Klaasde Boer (onderwijzer en hoofd der openbare school in Vroomshoop (1892-1910) en Sleen) en Maria HenderikaOverbeek, geb. te Den Ham [ov] op 3 feb 1904, belastinginspecteur, ovl. te Haarlem [nh] op 1 mei 1995, tr. te Haren (Gr) [gr] op 15 jun 1932.
AfgeschermdAfgeschermd, 1974-1981, 1982-1983 Eerste Kamer 1976-1977 Beginselprogrammacommissie 1981-1982 Staatssecretaris Sociale Zaken en Werkgelegenheid 1984-1989, 1994-1999 Europees Parlement 1989 Lijsttrekker Europese Parlementsverkiezingen 1989 1989-1994 Minister Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur 1994 Lijsttrekker Europese Parlementsverkiezingen 1994 1995-1999 Partijbestuur.
Opmerkingen Afgeschermd. Wikipedia:. Loopbaan. Jarenlang heeft zij voor de PvdA in de Eerste Kamer en het Europees Parlement gezeten. In het kabinet-Van Agt II (11 september 1981 tot 29 mei 1982) was zij staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, onder meer belast met volwasseneneducatie, arbeidsomstandigheden en emancipatiezaken; voor dit laatste werd zij de eerste 'projectstaatssecretaris'. In het kabinet-Lubbers III was zij van 1989 tot 1994 minister voor Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur.. Daarnaast is zij bekend als een van de oprichtsters van het feministisch maandblad Opzij, waarvan zij van 1972 tot 1981 hoofdredactrice was. Samen met Joke Kool-Smit richtte ze in 1968 de feministische actiegroep Man-Vrouw-Maatschappij op.. D'Ancona begon haar loopbaan als tv-producer voor de VARA in 1962. Drie jaar later werd ze wetenschappelijk hoofdmedewerkster in de sociale geografie aan de Universiteit van Amsterdam, gevolgd door het directeurschap (samen met Maurice de Hond) in 1981 van het Centrum Beleidsadviserend Onderzoek.. Huidige functiesHedy d'Ancona zit in het Comité van Aanbeveling van het Nederlands Sociaal Forum.. Sinds begin 2009 zet d'Ancona zich ook in als ambassadrice van Stichting B!NK, een stichting die zich bezighoudt met het leed van kinderen in niet-westerse landen.. Persoonlijk. D'Ancona is van Joodse afkomst. Haar vader werd in de Tweede Wereldoorlog weggevoerd en stierf voor het einde van de oorlog. Hedy werd opgevoed door haar grootouders. Ze studeerde cum laude af in de sociale geografie en de sociologie.. Zij is getrouwd geweest met psychiater Guus De Boer, met wie ze twee kinderen heeft, zoon Hajo en dochter Hadassah de Boer (televisiepresentatrice). In de jaren zeventig was oud-burgemeester van Amsterdam Ed van Thijn haar levenspartner. Ze had een relatie met televisieregisseur en -presentator Berend Boudewijn. De laatste jaren heeft zij een relatie met de kunstschilder Aat Veldhoen, de vader van haar schoondochter.. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is zij geen directe familie van de journalist Jacques d'Ancona.
Opmerkingen Afgeschermd. Wikipedia. Hadassah de Boer (30 maart 1971) is een Nederlandse presentatrice.. De Boer begon in 1995 bij AT5 als stagiaire. In het seizoen 2001/2002 presenteerde ze samen met Sylvana Simons voor RTL 4 het programma Met Man en Macht. Ook presenteerde zij op de radio voor de TROS. Enkele seizoenen presenteerde ze op zondagmiddag het culturele programma NPS Arena op Nederland 3.. De Boer is ook verbonden aan het digitale themakanaal Cultura van de NPS. Hiervoor presenteert zij (wisselend met Andrew Makkinga) het Cultura Journaal, het wekelijkse filmmagazine Cultura Film, en af en toe Cultura.nl. Op de Cultura website zijn al deze programma's te zien onder 'Video on Demand.'. In maart 2008 presenteerde De Boer 'Van hier tot Tokio' waarin ze Nederlandse kunstenaars, fotografen en modeontwerpers opzoekt in steden als Istanbul, Londen en Berlijn.. Privé. De Boer is van Joodse afkomst via haar moeder, voormalig politica Hedy d'Ancona. Samen met haar ex-vriend Bas Schipper heeft zij een zoon, Willem (geboren in 2002).
Vader: Frederik ZweruszTusveld (Tusvelt), geb. circa 1691, koopman te Kampen (verder onbekend), tr. (2) met AaltjenMeijnders. Uit dit huwelijk één dochter., otr. (1) te Deventer [ov] op 20 okt 1714 (attest. afgegeven 17-2-1714 (sic!))(met attest. van Kampen 23-10-1714).
Frederik ZweruszTusveld (Tusvelt), geb. circa 1691, koopman te Kampen (verder onbekend), otr. (1) met Martjeten Cate. Uit deze relatie 2 dochters. Opmerkingen Frederik Tusveld en Aaltjen Meijnders GA Kampen: RA testamenten (1720-1727) invnr. 148, nr. 142, fol. 122, dd. 7 februari 1725: Testament van Frerick Tusvelt, xiek te bed liggende, tot zijn erfgenamen benoemt hij zijn vrouw Aaltjen Meijnders, zijn kinderen Trijntjen Tusvelt en Jannetje Tusvelt, verworven bij wijlen zijn vrouw Merrichtjen Gerrits ten Caate en zijn dochter Merrichtjen Tusvelt, verworven bij zijn tegenwoordige vrouw.
Opmerkingen StijntjenHulshoff. GA Kampen: RA testamenten (1728-1738) invnr. 149, nr. 16, fol. 14, dd. 28 augustus 1728: Testament van Stijntjen Hendriks Hulshof, wonende te Groningen, die omdat ze hier niet bekend is, wordt geassisteerd met twee geloofwaardige getuigen die haar kennen. Stijntjen heeft secretaris Herweijer tot momber gekozen. Zij herroept het testament dat zij op 19 september 1727 te Groningen heeft gemaakt. Zij legateert 25 gulden aan het Diaconie kinderhuis in de stad Groningen en 100 gulden aan de Mennonieten Armen in Groningen. Zij is lidmaat van de Mennonieten Gemeenschap aldaar. Tot haar erfgenamen benoemt zij haar neef Joris Gerritsen Richers en haar nichten Trijntjen Gerritdsen Richers, Marregje Gerrits ten Caaten en Trijntjen Gerrits ten Caaten, of hun kinderen. Deze erfgenamen moeten echter aan tesatatrices zuster Aaltje Henriks uitkeren een derde deel van de patrimoniale goederen in de stad Groningen of in de daaronder vallende gebieden gelegen. In plaats van dit derde deel kunnen de erfgenamen volstaan met een eenmalige som van 500 gulden. Naa Aaltjes dood moet dit derde deel of de som van 500 gulden terugkeren naar de erfgenamen voornoemd. De erfgenamen moeten tevens uitkeren aan testatrices zwager Pieter Dirksz, of bij vooroverlijden aan diens zoon Alle Pieters een somm van 500 gulden. Als beiden komen te sterven zonder verdere nakomelingen, moet deze som terugkeren bij de erfgenamen voornoemd. Mocht testatrice te Groningen komen te sterven, dan zullen haar zwager en diens zoon voornoemd voor de kosten van haar begrafenis en de rouwkleren een som van 300 gulden krijgen.
Opmerkingen Joris GerritsRekers. GA Kampen; RA testamenten (1728-1738) invnr. 149, nr. 226, fol. 223v, dd. 12 februari 1737: Testament van Joris Gerritsen Richarts. Hij herroept eerder gemaakte beschikkingen. Hij legateert aan Marrijtje ten Cate, vrouw van Berent Daniles Cremer, en aan Trijntien ten Cate, vrouw van Lambert Bussemaker, of hun kinderen, zijn vierde deel van het erf en goed Hogewold, gelegen in het Nieuwenbroek op de Veluwe alsmede zijn vierde deel van het erf en goed Bokdam, gelegen in Overijssel in het gericht van Kedingen, buurtschap Ypelo. Tot zijn erfgenamen benoemt hij Trijntien ten Cate, vrouw van Andries Wouters en Theunis ten Cate, kinderen van zijn halve zuster wijlen Claartien Gerritsen Richards, beiden wonende te Sneek, verder Urseltien Richarts, weduwe Grevinks en Hendrik Bolte, alhier wonende, Marretie ten Cate, vrouw van Berent Daniles Cremer en Trijntien ten Cate vrouw van Lambert Bussemaker wonende te Deventer, testators volle neef en nichten, te delen in egale porties. Kinderen van overledenen komen in ouders plaats.. GA Kampen: RA testamenten (1739-1751) invnr. 150, nr. 69, fol. 72, dd. 2 september 1741: Ten overstaan van Schepenen werd geopend en gelezen het besloten testament van wijlen Joris Gerritsen Righers. De opening vond plaats op verzoek van Andries Woltersen en diens vrouw Trijntien ten Kate, wonende Sneek, die mede optraden voor hun minderjarige broeder Teunis ten Kate. Mede aanwezig was Henrick Bolte. Strekking van het testament van Joris: Hij herroept eerder gemaakte beschikkingen. Hij legateert aan Jan Kersten, die bij hem in huis woont 500 gulden. Tot zijn erfgenamen voor een derde gedeelte benoemt hij de kinderen van wijlen zijn halve zuster Claartjen Gerritsen Righers, met namen Trijntjen ten Kate vrouw van Andries Wolters, en Teunis ten Kate, beiden wonende te Sneek. Tot erfgnemaen van de twee andere derde delen benoemt hij Urseltjen Righers, weduwe Grevincks, en Hendrik Bolte, beide wonende alhier, kinderen van overleden erfgenamen komen in hun ouders plaats. Geschreven, ondertekend en gezegeld in tweevoud te Kampen 26 januari 1739. Dit testament werd op dezelfde dag bij de Schepenen gebracht, die het in een perkamenten omslag deden, welke zij met hun afhangende zegels verzegelden.
DorusWernink, geb. te Borne [ov] op 11 feb 1781, ged. NG te Borne [ov] op 18 feb 1781.
Vader: EverwijnWermink (Wernink, Wennink), koopman te Borne, dagwerker (1812), ovl. te Borne [ov] op 11 dec 1815 (akte nr. 50; ouders en leeftijd niet vermeld), tr. (huw. plaats en datum onbekend).
Moeder: Geertruidten Cate, dr. van Dietmerten Cate en AaltjeBussemaker, geb. te Borne [ov] in 1757, ged. NG te Borne [ov] op 22 mei 1757, dagwerkster (1812), ovl. te Borne [ov] op 23 nov 1817 (akte nr. 80).
DorusWernink, geb. te Borne [ov] op 12 jan 1783, ged. NG te Borne [ov] op 19 jan 1783, bakker.
Vader: EverwijnWermink (Wernink, Wennink), koopman te Borne, dagwerker (1812), ovl. te Borne [ov] op 11 dec 1815 (akte nr. 50; ouders en leeftijd niet vermeld), tr. (huw. plaats en datum onbekend).
Moeder: Geertruidten Cate, dr. van Dietmerten Cate en AaltjeBussemaker, geb. te Borne [ov] in 1757, ged. NG te Borne [ov] op 22 mei 1757, dagwerkster (1812), ovl. te Borne [ov] op 23 nov 1817 (akte nr. 80).
GerritWernink, geb. te Borne [ov] op 4 apr 1785, ged. NG te Borne [ov] op 10 apr 1785.
Vader: EverwijnWermink (Wernink, Wennink), koopman te Borne, dagwerker (1812), ovl. te Borne [ov] op 11 dec 1815 (akte nr. 50; ouders en leeftijd niet vermeld), tr. (huw. plaats en datum onbekend).
Moeder: Geertruidten Cate, dr. van Dietmerten Cate en AaltjeBussemaker, geb. te Borne [ov] in 1757, ged. NG te Borne [ov] op 22 mei 1757, dagwerkster (1812), ovl. te Borne [ov] op 23 nov 1817 (akte nr. 80).
GradusWernink, geb. te Borne [ov] op 23 dec 1787, ged. NG te Borne [ov] op 26 dec 1787.
Vader: EverwijnWermink (Wernink, Wennink), koopman te Borne, dagwerker (1812), ovl. te Borne [ov] op 11 dec 1815 (akte nr. 50; ouders en leeftijd niet vermeld), tr. (huw. plaats en datum onbekend).
Moeder: Geertruidten Cate, dr. van Dietmerten Cate en AaltjeBussemaker, geb. te Borne [ov] in 1757, ged. NG te Borne [ov] op 22 mei 1757, dagwerkster (1812), ovl. te Borne [ov] op 23 nov 1817 (akte nr. 80).
HendrikOtten, geb. te Stad-Hardenberg [ov] in 1865, hoofd van een school.
Vader: Hendrik JanOtten, zn. van JanOtten (landbouwer) en AnnigienHaverman (landbouwster), geb. te Collendoorn [ov] (Ambt-Hardenberg) circa 1835, landbouwer, ovl. te Stad-Hardenberg [ov] op 15 jun 1890, tr. te Ambt-Hardenberg [ov] op 28 jul 1865.
Opmerkingen Afgeschermd. Publicaties Groene Amsterdammer, http://www.groene.nl :. vrijdag 17 december 2004. Jozef, Maria, het kindeke. De stalscène nader verklaard.. Met een paradijselijk tafereel ? de stal, Jozef, Maria, het kindeke Jezus in de kribbe en de onvermijdelijke schoon ouders in de gedaante van de os en de ezel ? laten we onze jaartelling beginnen. Maar dit is tevens de laatste keer dat we Jozef, Maria, Jezus en God ? de laatste weliswaar niet lijfelijk aanwezig, maar we weten dat Hij er is, want Hij is de grote regisseur van deze scène ? zo vredig met elkaar verenigd weten. Het is tussen deze vier nooit meer goed gekomen, hoe vreemd dat ook mag klinken....;. zaterdag 10 april 2004. Filmlezen: The passion of the christ. Het innerlijke conflict van Jezus.. Christus moet lijden omdat hij de zonden der mensen op zich heeft genomen, zo luidt de gangbare verklaring. Als we met deze uitleg geen genoegen nemen en met psychoanalytische bril kijken naar ?The Passion of the Christ?, krijgen we een heel andere Christusfiguur te zien....
Vader: Marinus Gustaafde Boer, zn. van Klaasde Boer (onderwijzer en hoofd der openbare school in Vroomshoop (1892-1910) en Sleen) en Maria HenderikaOverbeek, geb. te Den Ham [ov] op 3 feb 1904, belastinginspecteur, ovl. te Haarlem [nh] op 1 mei 1995, tr. te Haren (Gr) [gr] op 15 jun 1932.
AfgeschermdAfgeschermd, 1974-1981, 1982-1983 Eerste Kamer 1976-1977 Beginselprogrammacommissie 1981-1982 Staatssecretaris Sociale Zaken en Werkgelegenheid 1984-1989, 1994-1999 Europees Parlement 1989 Lijsttrekker Europese Parlementsverkiezingen 1989 1989-1994 Minister Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur 1994 Lijsttrekker Europese Parlementsverkiezingen 1994 1995-1999 Partijbestuur.
Opmerkingen Afgeschermd. Wikipedia:. Loopbaan. Jarenlang heeft zij voor de PvdA in de Eerste Kamer en het Europees Parlement gezeten. In het kabinet-Van Agt II (11 september 1981 tot 29 mei 1982) was zij staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, onder meer belast met volwasseneneducatie, arbeidsomstandigheden en emancipatiezaken; voor dit laatste werd zij de eerste 'projectstaatssecretaris'. In het kabinet-Lubbers III was zij van 1989 tot 1994 minister voor Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur.. Daarnaast is zij bekend als een van de oprichtsters van het feministisch maandblad Opzij, waarvan zij van 1972 tot 1981 hoofdredactrice was. Samen met Joke Kool-Smit richtte ze in 1968 de feministische actiegroep Man-Vrouw-Maatschappij op.. D'Ancona begon haar loopbaan als tv-producer voor de VARA in 1962. Drie jaar later werd ze wetenschappelijk hoofdmedewerkster in de sociale geografie aan de Universiteit van Amsterdam, gevolgd door het directeurschap (samen met Maurice de Hond) in 1981 van het Centrum Beleidsadviserend Onderzoek.. Huidige functiesHedy d'Ancona zit in het Comité van Aanbeveling van het Nederlands Sociaal Forum.. Sinds begin 2009 zet d'Ancona zich ook in als ambassadrice van Stichting B!NK, een stichting die zich bezighoudt met het leed van kinderen in niet-westerse landen.. Persoonlijk. D'Ancona is van Joodse afkomst. Haar vader werd in de Tweede Wereldoorlog weggevoerd en stierf voor het einde van de oorlog. Hedy werd opgevoed door haar grootouders. Ze studeerde cum laude af in de sociale geografie en de sociologie.. Zij is getrouwd geweest met psychiater Guus De Boer, met wie ze twee kinderen heeft, zoon Hajo en dochter Hadassah de Boer (televisiepresentatrice). In de jaren zeventig was oud-burgemeester van Amsterdam Ed van Thijn haar levenspartner. Ze had een relatie met televisieregisseur en -presentator Berend Boudewijn. De laatste jaren heeft zij een relatie met de kunstschilder Aat Veldhoen, de vader van haar schoondochter.. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is zij geen directe familie van de journalist Jacques d'Ancona.
Opmerkingen Afgeschermd. Wikipedia. Hadassah de Boer (30 maart 1971) is een Nederlandse presentatrice.. De Boer begon in 1995 bij AT5 als stagiaire. In het seizoen 2001/2002 presenteerde ze samen met Sylvana Simons voor RTL 4 het programma Met Man en Macht. Ook presenteerde zij op de radio voor de TROS. Enkele seizoenen presenteerde ze op zondagmiddag het culturele programma NPS Arena op Nederland 3.. De Boer is ook verbonden aan het digitale themakanaal Cultura van de NPS. Hiervoor presenteert zij (wisselend met Andrew Makkinga) het Cultura Journaal, het wekelijkse filmmagazine Cultura Film, en af en toe Cultura.nl. Op de Cultura website zijn al deze programma's te zien onder 'Video on Demand.'. In maart 2008 presenteerde De Boer 'Van hier tot Tokio' waarin ze Nederlandse kunstenaars, fotografen en modeontwerpers opzoekt in steden als Istanbul, Londen en Berlijn.. Privé. De Boer is van Joodse afkomst via haar moeder, voormalig politica Hedy d'Ancona. Samen met haar ex-vriend Bas Schipper heeft zij een zoon, Willem (geboren in 2002).
Vader: Frederik ZweruszTusveld (Tusvelt), geb. circa 1691, koopman te Kampen (verder onbekend), tr. (2) met AaltjenMeijnders. Uit dit huwelijk één dochter., otr. (1) te Deventer [ov] op 20 okt 1714 (attest. afgegeven 17-2-1714 (sic!))(met attest. van Kampen 23-10-1714).
Frederik ZweruszTusveld (Tusvelt), geb. circa 1691, koopman te Kampen (verder onbekend), otr. (1) met Martjeten Cate. Uit deze relatie 2 dochters. Opmerkingen Frederik Tusveld en Aaltjen Meijnders GA Kampen: RA testamenten (1720-1727) invnr. 148, nr. 142, fol. 122, dd. 7 februari 1725: Testament van Frerick Tusvelt, xiek te bed liggende, tot zijn erfgenamen benoemt hij zijn vrouw Aaltjen Meijnders, zijn kinderen Trijntjen Tusvelt en Jannetje Tusvelt, verworven bij wijlen zijn vrouw Merrichtjen Gerrits ten Caate en zijn dochter Merrichtjen Tusvelt, verworven bij zijn tegenwoordige vrouw.
Opmerkingen StijntjenHulshoff. GA Kampen: RA testamenten (1728-1738) invnr. 149, nr. 16, fol. 14, dd. 28 augustus 1728: Testament van Stijntjen Hendriks Hulshof, wonende te Groningen, die omdat ze hier niet bekend is, wordt geassisteerd met twee geloofwaardige getuigen die haar kennen. Stijntjen heeft secretaris Herweijer tot momber gekozen. Zij herroept het testament dat zij op 19 september 1727 te Groningen heeft gemaakt. Zij legateert 25 gulden aan het Diaconie kinderhuis in de stad Groningen en 100 gulden aan de Mennonieten Armen in Groningen. Zij is lidmaat van de Mennonieten Gemeenschap aldaar. Tot haar erfgenamen benoemt zij haar neef Joris Gerritsen Richers en haar nichten Trijntjen Gerritdsen Richers, Marregje Gerrits ten Caaten en Trijntjen Gerrits ten Caaten, of hun kinderen. Deze erfgenamen moeten echter aan tesatatrices zuster Aaltje Henriks uitkeren een derde deel van de patrimoniale goederen in de stad Groningen of in de daaronder vallende gebieden gelegen. In plaats van dit derde deel kunnen de erfgenamen volstaan met een eenmalige som van 500 gulden. Naa Aaltjes dood moet dit derde deel of de som van 500 gulden terugkeren naar de erfgenamen voornoemd. De erfgenamen moeten tevens uitkeren aan testatrices zwager Pieter Dirksz, of bij vooroverlijden aan diens zoon Alle Pieters een somm van 500 gulden. Als beiden komen te sterven zonder verdere nakomelingen, moet deze som terugkeren bij de erfgenamen voornoemd. Mocht testatrice te Groningen komen te sterven, dan zullen haar zwager en diens zoon voornoemd voor de kosten van haar begrafenis en de rouwkleren een som van 300 gulden krijgen.
Opmerkingen Joris GerritsRekers. GA Kampen; RA testamenten (1728-1738) invnr. 149, nr. 226, fol. 223v, dd. 12 februari 1737: Testament van Joris Gerritsen Richarts. Hij herroept eerder gemaakte beschikkingen. Hij legateert aan Marrijtje ten Cate, vrouw van Berent Daniles Cremer, en aan Trijntien ten Cate, vrouw van Lambert Bussemaker, of hun kinderen, zijn vierde deel van het erf en goed Hogewold, gelegen in het Nieuwenbroek op de Veluwe alsmede zijn vierde deel van het erf en goed Bokdam, gelegen in Overijssel in het gericht van Kedingen, buurtschap Ypelo. Tot zijn erfgenamen benoemt hij Trijntien ten Cate, vrouw van Andries Wouters en Theunis ten Cate, kinderen van zijn halve zuster wijlen Claartien Gerritsen Richards, beiden wonende te Sneek, verder Urseltien Richarts, weduwe Grevinks en Hendrik Bolte, alhier wonende, Marretie ten Cate, vrouw van Berent Daniles Cremer en Trijntien ten Cate vrouw van Lambert Bussemaker wonende te Deventer, testators volle neef en nichten, te delen in egale porties. Kinderen van overledenen komen in ouders plaats.. GA Kampen: RA testamenten (1739-1751) invnr. 150, nr. 69, fol. 72, dd. 2 september 1741: Ten overstaan van Schepenen werd geopend en gelezen het besloten testament van wijlen Joris Gerritsen Righers. De opening vond plaats op verzoek van Andries Woltersen en diens vrouw Trijntien ten Kate, wonende Sneek, die mede optraden voor hun minderjarige broeder Teunis ten Kate. Mede aanwezig was Henrick Bolte. Strekking van het testament van Joris: Hij herroept eerder gemaakte beschikkingen. Hij legateert aan Jan Kersten, die bij hem in huis woont 500 gulden. Tot zijn erfgenamen voor een derde gedeelte benoemt hij de kinderen van wijlen zijn halve zuster Claartjen Gerritsen Righers, met namen Trijntjen ten Kate vrouw van Andries Wolters, en Teunis ten Kate, beiden wonende te Sneek. Tot erfgnemaen van de twee andere derde delen benoemt hij Urseltjen Righers, weduwe Grevincks, en Hendrik Bolte, beide wonende alhier, kinderen van overleden erfgenamen komen in hun ouders plaats. Geschreven, ondertekend en gezegeld in tweevoud te Kampen 26 januari 1739. Dit testament werd op dezelfde dag bij de Schepenen gebracht, die het in een perkamenten omslag deden, welke zij met hun afhangende zegels verzegelden.
DorusWernink, geb. te Borne [ov] op 11 feb 1781, ged. NG te Borne [ov] op 18 feb 1781.
Vader: EverwijnWermink (Wernink, Wennink), koopman te Borne, dagwerker (1812), ovl. te Borne [ov] op 11 dec 1815 (akte nr. 50; ouders en leeftijd niet vermeld), tr. (huw. plaats en datum onbekend).
Moeder: Geertruidten Cate, dr. van Dietmerten Cate en AaltjeBussemaker, geb. te Borne [ov] in 1757, ged. NG te Borne [ov] op 22 mei 1757, dagwerkster (1812), ovl. te Borne [ov] op 23 nov 1817 (akte nr. 80).
DorusWernink, geb. te Borne [ov] op 12 jan 1783, ged. NG te Borne [ov] op 19 jan 1783, bakker.
Vader: EverwijnWermink (Wernink, Wennink), koopman te Borne, dagwerker (1812), ovl. te Borne [ov] op 11 dec 1815 (akte nr. 50; ouders en leeftijd niet vermeld), tr. (huw. plaats en datum onbekend).
Moeder: Geertruidten Cate, dr. van Dietmerten Cate en AaltjeBussemaker, geb. te Borne [ov] in 1757, ged. NG te Borne [ov] op 22 mei 1757, dagwerkster (1812), ovl. te Borne [ov] op 23 nov 1817 (akte nr. 80).
GerritWernink, geb. te Borne [ov] op 4 apr 1785, ged. NG te Borne [ov] op 10 apr 1785.
Vader: EverwijnWermink (Wernink, Wennink), koopman te Borne, dagwerker (1812), ovl. te Borne [ov] op 11 dec 1815 (akte nr. 50; ouders en leeftijd niet vermeld), tr. (huw. plaats en datum onbekend).
Moeder: Geertruidten Cate, dr. van Dietmerten Cate en AaltjeBussemaker, geb. te Borne [ov] in 1757, ged. NG te Borne [ov] op 22 mei 1757, dagwerkster (1812), ovl. te Borne [ov] op 23 nov 1817 (akte nr. 80).
GradusWernink, geb. te Borne [ov] op 23 dec 1787, ged. NG te Borne [ov] op 26 dec 1787.
Vader: EverwijnWermink (Wernink, Wennink), koopman te Borne, dagwerker (1812), ovl. te Borne [ov] op 11 dec 1815 (akte nr. 50; ouders en leeftijd niet vermeld), tr. (huw. plaats en datum onbekend).
Moeder: Geertruidten Cate, dr. van Dietmerten Cate en AaltjeBussemaker, geb. te Borne [ov] in 1757, ged. NG te Borne [ov] op 22 mei 1757, dagwerkster (1812), ovl. te Borne [ov] op 23 nov 1817 (akte nr. 80).
HendrikOtten, geb. te Stad-Hardenberg [ov] in 1865, hoofd van een school.
Vader: Hendrik JanOtten, zn. van JanOtten (landbouwer) en AnnigienHaverman (landbouwster), geb. te Collendoorn [ov] (Ambt-Hardenberg) circa 1835, landbouwer, ovl. te Stad-Hardenberg [ov] op 15 jun 1890, tr. te Ambt-Hardenberg [ov] op 28 jul 1865.
Opmerkingen Afgeschermd. Publicaties Groene Amsterdammer, http://www.groene.nl :. vrijdag 17 december 2004. Jozef, Maria, het kindeke. De stalscène nader verklaard.. Met een paradijselijk tafereel ? de stal, Jozef, Maria, het kindeke Jezus in de kribbe en de onvermijdelijke schoon ouders in de gedaante van de os en de ezel ? laten we onze jaartelling beginnen. Maar dit is tevens de laatste keer dat we Jozef, Maria, Jezus en God ? de laatste weliswaar niet lijfelijk aanwezig, maar we weten dat Hij er is, want Hij is de grote regisseur van deze scène ? zo vredig met elkaar verenigd weten. Het is tussen deze vier nooit meer goed gekomen, hoe vreemd dat ook mag klinken....;. zaterdag 10 april 2004. Filmlezen: The passion of the christ. Het innerlijke conflict van Jezus.. Christus moet lijden omdat hij de zonden der mensen op zich heeft genomen, zo luidt de gangbare verklaring. Als we met deze uitleg geen genoegen nemen en met psychoanalytische bril kijken naar ?The Passion of the Christ?, krijgen we een heel andere Christusfiguur te zien....
Vader: Marinus Gustaafde Boer, zn. van Klaasde Boer (onderwijzer en hoofd der openbare school in Vroomshoop (1892-1910) en Sleen) en Maria HenderikaOverbeek, geb. te Den Ham [ov] op 3 feb 1904, belastinginspecteur, ovl. te Haarlem [nh] op 1 mei 1995, tr. te Haren (Gr) [gr] op 15 jun 1932.
AfgeschermdAfgeschermd, 1974-1981, 1982-1983 Eerste Kamer 1976-1977 Beginselprogrammacommissie 1981-1982 Staatssecretaris Sociale Zaken en Werkgelegenheid 1984-1989, 1994-1999 Europees Parlement 1989 Lijsttrekker Europese Parlementsverkiezingen 1989 1989-1994 Minister Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur 1994 Lijsttrekker Europese Parlementsverkiezingen 1994 1995-1999 Partijbestuur.
Opmerkingen Afgeschermd. Wikipedia:. Loopbaan. Jarenlang heeft zij voor de PvdA in de Eerste Kamer en het Europees Parlement gezeten. In het kabinet-Van Agt II (11 september 1981 tot 29 mei 1982) was zij staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, onder meer belast met volwasseneneducatie, arbeidsomstandigheden en emancipatiezaken; voor dit laatste werd zij de eerste 'projectstaatssecretaris'. In het kabinet-Lubbers III was zij van 1989 tot 1994 minister voor Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur.. Daarnaast is zij bekend als een van de oprichtsters van het feministisch maandblad Opzij, waarvan zij van 1972 tot 1981 hoofdredactrice was. Samen met Joke Kool-Smit richtte ze in 1968 de feministische actiegroep Man-Vrouw-Maatschappij op.. D'Ancona begon haar loopbaan als tv-producer voor de VARA in 1962. Drie jaar later werd ze wetenschappelijk hoofdmedewerkster in de sociale geografie aan de Universiteit van Amsterdam, gevolgd door het directeurschap (samen met Maurice de Hond) in 1981 van het Centrum Beleidsadviserend Onderzoek.. Huidige functiesHedy d'Ancona zit in het Comité van Aanbeveling van het Nederlands Sociaal Forum.. Sinds begin 2009 zet d'Ancona zich ook in als ambassadrice van Stichting B!NK, een stichting die zich bezighoudt met het leed van kinderen in niet-westerse landen.. Persoonlijk. D'Ancona is van Joodse afkomst. Haar vader werd in de Tweede Wereldoorlog weggevoerd en stierf voor het einde van de oorlog. Hedy werd opgevoed door haar grootouders. Ze studeerde cum laude af in de sociale geografie en de sociologie.. Zij is getrouwd geweest met psychiater Guus De Boer, met wie ze twee kinderen heeft, zoon Hajo en dochter Hadassah de Boer (televisiepresentatrice). In de jaren zeventig was oud-burgemeester van Amsterdam Ed van Thijn haar levenspartner. Ze had een relatie met televisieregisseur en -presentator Berend Boudewijn. De laatste jaren heeft zij een relatie met de kunstschilder Aat Veldhoen, de vader van haar schoondochter.. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is zij geen directe familie van de journalist Jacques d'Ancona.
Opmerkingen Afgeschermd. Wikipedia. Hadassah de Boer (30 maart 1971) is een Nederlandse presentatrice.. De Boer begon in 1995 bij AT5 als stagiaire. In het seizoen 2001/2002 presenteerde ze samen met Sylvana Simons voor RTL 4 het programma Met Man en Macht. Ook presenteerde zij op de radio voor de TROS. Enkele seizoenen presenteerde ze op zondagmiddag het culturele programma NPS Arena op Nederland 3.. De Boer is ook verbonden aan het digitale themakanaal Cultura van de NPS. Hiervoor presenteert zij (wisselend met Andrew Makkinga) het Cultura Journaal, het wekelijkse filmmagazine Cultura Film, en af en toe Cultura.nl. Op de Cultura website zijn al deze programma's te zien onder 'Video on Demand.'. In maart 2008 presenteerde De Boer 'Van hier tot Tokio' waarin ze Nederlandse kunstenaars, fotografen en modeontwerpers opzoekt in steden als Istanbul, Londen en Berlijn.. Privé. De Boer is van Joodse afkomst via haar moeder, voormalig politica Hedy d'Ancona. Samen met haar ex-vriend Bas Schipper heeft zij een zoon, Willem (geboren in 2002).
Vader: Frederik ZweruszTusveld (Tusvelt), geb. circa 1691, koopman te Kampen (verder onbekend), tr. (2) met AaltjenMeijnders. Uit dit huwelijk één dochter., otr. (1) te Deventer [ov] op 20 okt 1714 (attest. afgegeven 17-2-1714 (sic!))(met attest. van Kampen 23-10-1714).
Frederik ZweruszTusveld (Tusvelt), geb. circa 1691, koopman te Kampen (verder onbekend), otr. (1) met Martjeten Cate. Uit deze relatie 2 dochters. Opmerkingen Frederik Tusveld en Aaltjen Meijnders GA Kampen: RA testamenten (1720-1727) invnr. 148, nr. 142, fol. 122, dd. 7 februari 1725: Testament van Frerick Tusvelt, xiek te bed liggende, tot zijn erfgenamen benoemt hij zijn vrouw Aaltjen Meijnders, zijn kinderen Trijntjen Tusvelt en Jannetje Tusvelt, verworven bij wijlen zijn vrouw Merrichtjen Gerrits ten Caate en zijn dochter Merrichtjen Tusvelt, verworven bij zijn tegenwoordige vrouw.
Opmerkingen StijntjenHulshoff. GA Kampen: RA testamenten (1728-1738) invnr. 149, nr. 16, fol. 14, dd. 28 augustus 1728: Testament van Stijntjen Hendriks Hulshof, wonende te Groningen, die omdat ze hier niet bekend is, wordt geassisteerd met twee geloofwaardige getuigen die haar kennen. Stijntjen heeft secretaris Herweijer tot momber gekozen. Zij herroept het testament dat zij op 19 september 1727 te Groningen heeft gemaakt. Zij legateert 25 gulden aan het Diaconie kinderhuis in de stad Groningen en 100 gulden aan de Mennonieten Armen in Groningen. Zij is lidmaat van de Mennonieten Gemeenschap aldaar. Tot haar erfgenamen benoemt zij haar neef Joris Gerritsen Richers en haar nichten Trijntjen Gerritdsen Richers, Marregje Gerrits ten Caaten en Trijntjen Gerrits ten Caaten, of hun kinderen. Deze erfgenamen moeten echter aan tesatatrices zuster Aaltje Henriks uitkeren een derde deel van de patrimoniale goederen in de stad Groningen of in de daaronder vallende gebieden gelegen. In plaats van dit derde deel kunnen de erfgenamen volstaan met een eenmalige som van 500 gulden. Naa Aaltjes dood moet dit derde deel of de som van 500 gulden terugkeren naar de erfgenamen voornoemd. De erfgenamen moeten tevens uitkeren aan testatrices zwager Pieter Dirksz, of bij vooroverlijden aan diens zoon Alle Pieters een somm van 500 gulden. Als beiden komen te sterven zonder verdere nakomelingen, moet deze som terugkeren bij de erfgenamen voornoemd. Mocht testatrice te Groningen komen te sterven, dan zullen haar zwager en diens zoon voornoemd voor de kosten van haar begrafenis en de rouwkleren een som van 300 gulden krijgen.
Opmerkingen Joris GerritsRekers. GA Kampen; RA testamenten (1728-1738) invnr. 149, nr. 226, fol. 223v, dd. 12 februari 1737: Testament van Joris Gerritsen Richarts. Hij herroept eerder gemaakte beschikkingen. Hij legateert aan Marrijtje ten Cate, vrouw van Berent Daniles Cremer, en aan Trijntien ten Cate, vrouw van Lambert Bussemaker, of hun kinderen, zijn vierde deel van het erf en goed Hogewold, gelegen in het Nieuwenbroek op de Veluwe alsmede zijn vierde deel van het erf en goed Bokdam, gelegen in Overijssel in het gericht van Kedingen, buurtschap Ypelo. Tot zijn erfgenamen benoemt hij Trijntien ten Cate, vrouw van Andries Wouters en Theunis ten Cate, kinderen van zijn halve zuster wijlen Claartien Gerritsen Richards, beiden wonende te Sneek, verder Urseltien Richarts, weduwe Grevinks en Hendrik Bolte, alhier wonende, Marretie ten Cate, vrouw van Berent Daniles Cremer en Trijntien ten Cate vrouw van Lambert Bussemaker wonende te Deventer, testators volle neef en nichten, te delen in egale porties. Kinderen van overledenen komen in ouders plaats.. GA Kampen: RA testamenten (1739-1751) invnr. 150, nr. 69, fol. 72, dd. 2 september 1741: Ten overstaan van Schepenen werd geopend en gelezen het besloten testament van wijlen Joris Gerritsen Righers. De opening vond plaats op verzoek van Andries Woltersen en diens vrouw Trijntien ten Kate, wonende Sneek, die mede optraden voor hun minderjarige broeder Teunis ten Kate. Mede aanwezig was Henrick Bolte. Strekking van het testament van Joris: Hij herroept eerder gemaakte beschikkingen. Hij legateert aan Jan Kersten, die bij hem in huis woont 500 gulden. Tot zijn erfgenamen voor een derde gedeelte benoemt hij de kinderen van wijlen zijn halve zuster Claartjen Gerritsen Righers, met namen Trijntjen ten Kate vrouw van Andries Wolters, en Teunis ten Kate, beiden wonende te Sneek. Tot erfgnemaen van de twee andere derde delen benoemt hij Urseltjen Righers, weduwe Grevincks, en Hendrik Bolte, beide wonende alhier, kinderen van overleden erfgenamen komen in hun ouders plaats. Geschreven, ondertekend en gezegeld in tweevoud te Kampen 26 januari 1739. Dit testament werd op dezelfde dag bij de Schepenen gebracht, die het in een perkamenten omslag deden, welke zij met hun afhangende zegels verzegelden.
DorusWernink, geb. te Borne [ov] op 11 feb 1781, ged. NG te Borne [ov] op 18 feb 1781.
Vader: EverwijnWermink (Wernink, Wennink), koopman te Borne, dagwerker (1812), ovl. te Borne [ov] op 11 dec 1815 (akte nr. 50; ouders en leeftijd niet vermeld), tr. (huw. plaats en datum onbekend).
Moeder: Geertruidten Cate, dr. van Dietmerten Cate en AaltjeBussemaker, geb. te Borne [ov] in 1757, ged. NG te Borne [ov] op 22 mei 1757, dagwerkster (1812), ovl. te Borne [ov] op 23 nov 1817 (akte nr. 80).
DorusWernink, geb. te Borne [ov] op 12 jan 1783, ged. NG te Borne [ov] op 19 jan 1783, bakker.
Vader: EverwijnWermink (Wernink, Wennink), koopman te Borne, dagwerker (1812), ovl. te Borne [ov] op 11 dec 1815 (akte nr. 50; ouders en leeftijd niet vermeld), tr. (huw. plaats en datum onbekend).
Moeder: Geertruidten Cate, dr. van Dietmerten Cate en AaltjeBussemaker, geb. te Borne [ov] in 1757, ged. NG te Borne [ov] op 22 mei 1757, dagwerkster (1812), ovl. te Borne [ov] op 23 nov 1817 (akte nr. 80).
GerritWernink, geb. te Borne [ov] op 4 apr 1785, ged. NG te Borne [ov] op 10 apr 1785.
Vader: EverwijnWermink (Wernink, Wennink), koopman te Borne, dagwerker (1812), ovl. te Borne [ov] op 11 dec 1815 (akte nr. 50; ouders en leeftijd niet vermeld), tr. (huw. plaats en datum onbekend).
Moeder: Geertruidten Cate, dr. van Dietmerten Cate en AaltjeBussemaker, geb. te Borne [ov] in 1757, ged. NG te Borne [ov] op 22 mei 1757, dagwerkster (1812), ovl. te Borne [ov] op 23 nov 1817 (akte nr. 80).
GradusWernink, geb. te Borne [ov] op 23 dec 1787, ged. NG te Borne [ov] op 26 dec 1787.
Vader: EverwijnWermink (Wernink, Wennink), koopman te Borne, dagwerker (1812), ovl. te Borne [ov] op 11 dec 1815 (akte nr. 50; ouders en leeftijd niet vermeld), tr. (huw. plaats en datum onbekend).
Moeder: Geertruidten Cate, dr. van Dietmerten Cate en AaltjeBussemaker, geb. te Borne [ov] in 1757, ged. NG te Borne [ov] op 22 mei 1757, dagwerkster (1812), ovl. te Borne [ov] op 23 nov 1817 (akte nr. 80).