Tak Enschede
(dochter) Doornik
(dochter) Doornik,
geb. te Kedunghalang [ja, Indonesië] op 6 mrt 1845,
ovl. te Kedunghalang [ja, Indonesië] op 8 apr 1845.


Henriëtta Everharda Roelvink
in
Parenteel van Abraham ten Cate.

Henriëtta Everharda Roelvink,
geb. te Enschede [ov] op 5 mei 1817,
ovl. te Hilversum [nh] op 13 dec 1888.

Opmerkingen Henriëtta Everharda Roelvink.
Henriëtta Everharda Roelvink is de dr. van Mr. J.B. Roelvink en Catharina Becking.

tr. te Enschede [ov] op 10 jun 1836
met

Benjamin Willem Blijdenstein, zn. van Benjamin Willem Blijdenstein (fabrikant) en Catharina ten Cate,
geb. te Enschede [ov] op 18 feb 1811,
advocaat en notaris te Leiden gepromoveerd tot Doctor in de Rechtswetenschappen en vestigde te Enschede het bankierskantoor B.W. Blijdenstein Jr, daarna richtte hij in 1858 te Londen een kantoor onder de naam B.W. Blijdenstein & Co. en stichtte in 1861 de comm. venn. De Twentsche Bankver. te A'dam,
ovl. te Enschede [ov] op 21 mei 1866.

Opmerkingen Benjamin Willem Blijdenstein.
Uit Wie is wie in Overijssel:.
Ben Blijdenstein.
Bankier.
Benjamin Willem Blijdenstein (Jr.) werd geboren in Enschede op 18 februari 1811 als zoon van Benjamin Willem Blijdenstein, firmant van de textielfirma Blijdenstein & Co, en Catharina ten Cate. Hij overleed te Enschede op 21 mei 1866.
Benjamin Willem Blijdenstein Jr. stamde uit een oud doopsgezind geslacht uit Westfalen waarvan een tak zich eind zeventiende eeuw als fabrikeurs of linnenhandelaren in Enschede had gevestigd. Het was een vooraanstaande en ontwikkelde familie die actief deelnam aan het politieke leven. Grootvader Jan Bernard was bevriend met raadspensionaris Rutger Jan Schimmelpenninck en enkele jaren lid van de Enschedese gemeenteraad en de Nationale Vergadering. Bovendien bekleedde hij het burgemeesterschap van Enschede in de periode 1811-1818. Zijn vader Benjamin Willem was naast textielondernemer lid van de Provinciale Staten van Overijssel en gemeenteraadslid.
Als derde zoon is hem waarschijnlijk geadviseerd een carrière buiten de textielnijverheid te zoeken. Bovendien was het doopsgezinden sinds de komst van de Fransen in 1795 - de Blijdensteins behoorden tot de gematigde patriotten — toegestaan openbare ambten te vervullen.
Hij volgde een opleiding aan het Athenaeum Illustre te Deventer en liet zich vervolgens als student rechten in Leiden inschrijven. In augustus 1831 onderbrak hij zijn studie om als vrijwilliger van het corps Leidse jagers aan de Tiendaagse Veldtocht tegen de opstandige Belgen deel te nemen. Zijn compagnie "brandde van verlangen om den Belg onder oogen te zien". Uit brieven aan zijn ouders blijkt tegelijkertijd dat hij de plaatselijke bevolking beklaagde: "Den inwoneren wordt alles, wat te eten ofte drinken is, afgenomen. Zij mogen God danken, wanneer hun boel niet stuk wordt geslagen, de inwoners worden gedwongen alle mogelijke wapenen op te brengen, onder straf van, zoo dit niet gebeurde, het dorp te verbranden".
Nadat de legers van de prinsen Willem en Frederik zich onder Engelse diplomatieke druk op Den Haag in Noord-Brabant hadden moeten terugtrekken, verlangde hij naar het einde van zijn diensttijd. Na zijn demobilisatie in het najaar van 1831 hervatte hij zijn studie en promoveerde in juni 1833 tot doctor in de rechtswetenschappen. In 1835 vestigde hij zich op 24-jarige leeftijd als notaris te Enschede.
Het notarisambt genoot echter niet zijn volledige ambitie. Zijn zoon, eveneens Benjamin Willem geheten, stelde dat zijn vader in zijn hart geen man van studie was en zich gegriefd voelde omdat hij niet in de familiefirma was opgenomen. Dit had, gecombineerd met zijn zwakke gezondheid, tot gevolg dat hij de dagelijkse leiding van het notariskantoor aan een kandidaat-notaris overliet.
Om veel buiten te kunnen zijn legde hij zich op de landbouw toe. Met name de ontginning van de uitgestrekte heidevelden in Twente had zijn belangstelling. Daarnaast hield hij koeien, bezat een broodbakkerij en een melkventerij en startte enkele handelsondernemingen in koffie, granen en meststoffen. De inkomsten uit deze activiteiten lieten echter te wensen over, terwijl ook het notariaat een weinig lucratief beroep was. Het notariaat was eigenlijk alleen weggelegd voor telgen uit vermogende geslachten, waartoe de Blijdensteins zich begin negentiende eeuw nog niet konden rekenen. Neveninkomsten waren dus welkom.
Zo probeerde notaris Blijdenstein zich in een vroeg stadium te ontwikkelen tot dorpskassier en bankier, hetgeen op het negentiende-eeuwse platteland niet ongebruikelijk was. Hij nam gelden in deposito en bemiddelde bij financiële transacties. Al snel maakte hij van deze notariële nevenactiviteit een hoofdactiviteit, want in 1843 meldde hij het bankierskantoor B.W. Blijdenstein Jr. aan bij de Nederlandsche Bank.
De kansen voor het bankierskantoor groeiden toen na 1848 de Nederlandsche Handel-Maatschappij besloot haar protectionistische beleid ten gunste van de Twentse textielnijverheid op de Nederlands-Indische markt op te geven. De Twentse textielfabrikanten waren nu genoodzaakt zelf hun exportzaken en kredietverlening ter hand te nemen.
In deze taak werd in toenemende mate voorzien door het bankierskantoor van Benjamin Blijdenstein. Hij kocht en verkocht vorderingen van en aan fabrikanten (de zgn. wisselhandel), verstrekte of bemiddelde bij kredieten, nam goederen in consignatie en voorzag fabrikanten van Pruisisch geld waarmee deze hun arbeiders tot ver in de negentiende eeuw uitbetaalden. Voor zijn diensten berekende hij de fabrikanten een percentage van het bedrag dat met de transactie gemoeid was.
Zijn nauwe betrokkenheid bij de Twentse textielnijverheid komt ook naar voren in een aantal artikelen dat hij schreef. Naast algemeen economische bijdragen, behandelde hij hierin de zijns inziens negatieve tarievenpolitiek van de Nederlandse regering en de economische grenspositie van Twente tussen Holland en Pruisen. Vanwege die grensligging was hij een groot voorstander van een gemengd geldstelsel in Twente. Bovendien was het aanvankelijk met name de handel in Pruisisch geld die zijn niet royaal beloonde notariële werkzaamheden op peil bracht. Hij wist zijn bankierskantoor snel uit te breiden. Omstreeks 1856 hadden vrijwel alle Enschedese textielfabrikanten hun financiële belangen bij hem ondergebracht.
Hij besefte dat de Twentse textielnijverheid en indirect ook zijn eigen bankierskantoor gebaat waren bij een vlot geldverkeer tussen grondstoffenleverancier, producent en afnemer. Daartoe werd in 1858 in Londen — het financiële wereldcentrum en toegangspoort tot de zich gestaag uitbreidende tex-tielmarkten in het Verre Oosten — 'The Exchange and Invest-mentbank B.W. Blijdenstein & Co.' gevestigd. De dagelijkse leiding van het Londense kantoor berustte bij zijn zoon.
Daarnaast werd ook in toenemende mate de behoefte gevoeld om in Amsterdam, van waaruit de export naar Neder-lands-Indië plaatsvond, een eigen kantoor te hebben. Zijn zakelijke relaties en familiebanden met de Twentse textielwe-reld stelden hem in staat het daarvoor benodigde kapitaal te verwerven. In 1861 werd door hem, zijn zoon en een achttal Twentse fabrikanten de 'Twentsche Bankvereeniging B.W. Blijdenstein & Co.' te Amsterdam opgericht.
Na enkele jaren ziek te zijn geweest, overleed hij in 1866. Een sobere man met visie en initiatief, die volgens zijn zoon en opvolger door zijn streng optreden menigeen ontstemde, maar tegelijkertijd door zijn werklust, integriteit en bekwaamheden algemeen vertrouwen genoot. In openbare aangelegenheden was hij een erkend woordvoerder.
Benjamin Willem Blijdenstein Jr. huwde op 10 juni 1836 te Winterswijk met Henriëtta Everharda Roelvink. Het echtpaar kreeg drie kinderen.
A.L.A. Wevers.
Publicaties: R.W. Jansen 'Benjamin Willem Blijdenstein Jr. (1811-1866) De toegang tot de firma Blijdenstein & Co. geweigerd', In: 't Inschrien 21e jaargang, nr. 2, april 1999.
Rijksarchief in Overijssel (RAO), familiearchief Blijdenstein.
C. Elderink, Het geslacht Blijdenstein , z.p. 1926.
Th.P. M. de Jong, 'Notaris Benjamin Willem Blijdenstein en de Twentse textielnijverheid', in: Textielhistorische Bijdragen 13 (1972) 29-37.
Van katoentjes tot persoonlijke lening : geschiedenis van De Twentsche Bank, 1861-1964 / [tekst: Ton de Graaf, Albert J. Mensema en Jaap-Jan Mobron].
Amsterdam : ABN AMRO Historisch Archief, 1996. 58 p.
De 'bank van Blijdenstein', ooit de grootste van het land / door Gerard Vaanholt In: Stad & Land, deel 1. Hengelo: Broekhuis, 2002. p. 23-25.
Laatst bijgewerkt op: 15-2-2008.
http://www.wieiswieinoverijssel.nl
.

Uit dit huwelijk één zoon:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Benjamin*1839 Enschede [ov] †1914 Hilversum [nh] 74


Abraham Stroink
in
Parenteel van Abraham ten Cate.

Abraham Stroink,
geb. te Enschede [ov] op 7 okt 1845,
ovl. te Enschede [ov] op 11 mrt 1899.

tr. te Enschede [ov] op 16 jul 1874
met

Gesina Anna Warnaars, dr. van Jochem Warnaars (postdirecteur te Enschede) en Sijbranda ten Cate,
geb. te Enschede [ov] op 13 feb 1853,
ovl. te Enschede [ov] op 19 jun 1922.


Joan Julius Stroink
in
Parenteel van Abraham ten Cate.

Joan Julius Stroink,
geb. te Enschede [ov] op 18 apr 1856.

tr. te Enschede [ov] op 12 aug 1884
met

Anna Warnaars, dr. van Jochem Warnaars (postdirecteur te Enschede) en Sijbranda ten Cate,
geb. te Enschede [ov] op 8 jan 1862,
ovl. te Gronau [nw, Duitsland] op 11 feb 1940.


Johanna Quist
in
Parenteel van Abraham ten Cate.

Johanna Quist,
geb. te Middelburg [ze] op 9 dec 1879.
Johanna Quist is de dr. van Kornelis Johannes Quist en Maria de Rooy,
ovl. te Utrecht [ut] in jul 1912.

tr. op 24 mei 1899
met

Jochem Warnaars, zn. van Jochem Warnaars (postdirecteur te Enschede) en Sijbranda ten Cate,
geb. te Enschede [ov] op 24 mei 1863.


Jan Bernard Blijdenstein
in
Parenteel van Abraham ten Cate.

Jan Bernard Blijdenstein,
geb. te Enschede [ov] op 16 apr 1862,
lid fa. Blijdenstein & Co. van 30 nov. 1891 tot zijn overlijden; voorzitter der Commissie van Toezicht op het Lager Onderwijs (1903-1908); voorzitter van het Zieken- en Pensioenfonds voor Enschede en Lonneker (1901); medeoprichter en penningmeester van de Afd. Enschede der Vereniging voor Kinder- Herstelings- en Vacantie-Kolonies,
ovl. te Enschede [ov] op 1 okt 1920.

Opmerkingen Jan Bernard Blijdenstein.
Jan Bernard Blijdenstein is de zn. van Benjamin Willem Blijdenstein en Geertruida Julia Blenken.

tr. te Enschede [ov] op 12 mei 1890
met

Daatjen Warnaars, dr. van Jochem Warnaars (postdirecteur te Enschede) en Sijbranda ten Cate,
geb. te Enschede [ov] op 13 jun 1867,
ovl. na 1926.


Elisabeth Johanna Ebeling
in
Parenteel van Abraham ten Cate.

Elisabeth Johanna Ebeling,
geb. te Rotterdam [zh] op 23 sep 1860.

Opmerkingen Elisabeth Johanna Ebeling.
Elisabeth Johanna Ebeling is de dr. van Pieter Cornelis Deutz Ebeling en Johanna Ida van Stolk.

tr. te Enschede [ov] op 5 mei 1887
met

Anthony Warnaars, zn. van Jochem Warnaars (postdirecteur te Enschede) en Sijbranda ten Cate,
geb. te Enschede [ov] op 1 jul 1859.


Barbara Verhoog
in
Parenteel van Abraham ten Cate.

Barbara Verhoog.


wonen Rijnsburgerweg 137, 2334 BM Leiden [zh] tussen 1951 en 1953,
wonen Utrechtsejaagpad 17a, 2313 KX Leiden [zh] tussen 1953 en 1956
met

Willem Barent (Barry) ten Cate Brouwer Bij KB van 26-05-1922 is op verzoek van de vader de naam van de minderjarige kinderen veranderd van Brouwer in Ten Cate Brouwer, zn. van Dirk ten Cate Brouwer (tegelfabrikant) en Helene Hubertine Elisabetha ten Cate,
geb. te Alphen [zh] (thans Alphen a/d Rijn) op 28 nov 1917,
ovl. te Hope [bc, Canada] op 12 feb 1976 (British Columbia Death Registrations, 1872-1986),
tr. (1)
met Irene I. Rogers. Uit dit huwelijk één kind,
tr. (3)
met Gertrud Edith Butchek. Uit dit huwelijk geen kinderen,
tr. (4)
met Jantje Nieken. Uit dit huwelijk geen kinderen.

Opmerkingen Willem Barent (Barry) ten Cate Brouwer.
DE NED. KRIJGSMACHT IN VOORMALIG NED.-INDIE GASTBOEK.
Het gastenboek is voor het plaatsen van commentaar, opmerkingen, vragen, adviesen, tips etc. Er zijn een aantal extra vragen die U uiteraard niet hoeft te beantwoorden als U dat niet wilt.
A. Honkoop.
Uw commentaar of bericht:.
In het kader van historisch onderzoek naar de familie Ten Cate Brouwer ben ik op zoek naar informatie. Luitenant Wim (Wilhelm) Ten Cate Brouwer heeft o.a. met Kapitein Westerling samengewerkt. Via Zweden (1940) is hij in Engeland terecht gekomen. In dienst gekomen bij de Pr. Irenebrigade. Hij zou in 1944 ook nog zijn getrouwd met een engelse Nurse.
Het is bekend dat hij bij de bevrijdingfeesten in Leiden bij zijn ouderlijke huis was.
Later is hij dus naar Indonesië vertrokken. Rond 1948 is hij in Hilversum komen wonen. Later naar Leiden vertrokken om in 1952 [? verm. later in 1957 (HtC)] naar Canada te emigreren.
Wie kan mij enige tips geven om verder te komen? Speciaal ben ik op zoek naar info uit de jaren 1940/1947.
Ander bericht:.
Wim is vermoedelijk niet in Nederland bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog.
Via Zweden en Engeland komt hij met de bevrijders weer in Leiden. Hij draagt dan het uniform van de Prinses Irenebrigade en neemt als bevrijder deel aan de bevrijdingsfeesten. Later zou hij ook nog als militair (?) in Indonesië zijn geweest.
***.
http://www.enpc.nl/over-skydive-enpc/historie.
Historie.
Skydive ENPC is de Eerste Nederlandse ParachutistenClub. In een geschiedenis van meer dan 60 jaar heeft de ENPC zich ontwikkeld tot de club die zij nu is.
Parachutespringen als burgersport.
Toen de eerste militaire parachutisten in 1948 terugkwamen uit voormalig Indië, wilde een kleine groep het parachutespringen als burgersport blijven beoefenen. Omdat de militaire luchtvaart ter gelegenheid van haar 35-jarig bestaan op vliegveld Ypenburg een vliegfeest organiseerde, met onder andere een demonstratie parachutespringen, namen de springers contact op met de Luchtmachtstaf. De luchtmacht zorgde voor een Junker 52 en de parachutes werden geleend van de Royal Air Force uit Engeland.
Oprichting.
Op de ochtend voor de sprong werd in een restaurant door de springers het idee geopperd om de groep een meer blijvend verband te geven, en werd met algemene instemming besloten een club op te richten met reserve Kapitein Sisselaar als voorzitter en reserve Luitenant Adj. Ten Cate Brouwer als secretaris-penningmeester. En zo sprongen dus op zaterdagmiddag 3 juli 1948 vijf Nederlandse ENPC springers als eersten vanaf 1000 ft op eigen bodem.
***.
In 1951 komt hij weer in Leiden wonen op de Rijnsburgerweg 137 en later op het Utechtse Jaagpad 17a. Hij werkt in de verkoop bij de fabriek van zijn vader "Het Tegelhuis" aan de Wilhelminalaan/straat in Alphen.
***.
Radio; 03-09-1956; Hilversum 1; AVRO, programma: NEDERLAND - LUCHTVAARTLAND, waarin vraaggesprekken van Willem Barent ten Cate Brouwer als secretaris van de Eerste Nederlandse.
Parachutistenclub en met Joop Mostert, parachutiste en.
KLM-stewardess, over het Parachutistenkorps van het.
Nederlandse Rode Kruis.
***.
In 1957 vertrekt hij met vrouw en drie kinderen naar Canada.
***.
Op de website van "The District of Hope, Minutes of a regular Council meeting, Tuesday, May 24, 2005, verkrijgen Benjamin en Sandra ten Cate Brouwer, wonende 63970 Edwards Drive, Hope B.C. Canada, toestemming om hun huis te beschermen tegen overstromingen:.
"(b) Report of the Manager of Planning dated May 19, 2005.
Re: Development Permit for Flood Protection at 63970 Edwards Drive.
Moved by Councillor L. Ortis.
Seconded by Councillor L. French.
“THAT Council approve the preparation of a Development Permit for Benjamin and Sandra Ten Cate Brouwer at 63970 Edwards Drive for the purpose of floodproofing of a proposed residence;.
AND THAT Council authorizes the Chief Administrative Officer to endorse the Development Permit. "CARRIED (215RC/05/05/24)".
***.
Idem: een Tori ten Cate Brouwer die met haar klasgenoten het stadsbestuur om een bijdrage verzoeken voor hun veiling t.b.v. de charitatieve instellingen in hun district. Het stadsbestuur doneert reverspeldjes en een vlag van het district Hope:.
4.
DELEGATIONS.
(a) Ryan Haines, Samantha Stewin, and Tori Ten-Cate Brouwer, Silver Creek.
UniKids.
Re: Silent Auction Fund Raising Event.
District of Hope - Regular Council Meeting Minutes – April 13, 2004.
2 RC (04/04/13).
This delegation of students from Silver Creek Elementary School spoke to Council about Silver Creek UniKids, a charitable foundation organized by students in the Grade 5/6 classroom, and their Social Studies project to research different local charities and to raise funds for donation to those charities of their choice. They spoke about their efforts to date and asked Council for consideration of a donation to their Silent Auction to be held on April 16.
On behalf of the Council and the District of Hope, Mayor Poole presented the students with a donation of District of Hope Lapel Pins and a District flag.
***.
Hope Secondary students recognized.
December 03, 2008.
Rachel ten Cate Brouwer.
***.
Ten Cate Brouwer R A.
358 Odd Hope, BC (604) 869 9271.
***.
Ten Cate Brouwer Ben.
63970 Edwards Dr Hope, BC (604) 869 5282.
***.
Carman Cougars 2003/04 High School Ice Hockey League.
Alumni player: Simon ten Cate Brouwer.
***.
Bron: His Hill Bible School Summer Camp:.
My name is Janelle ten Cate Brouwer and I am from Hope,.
British Columbia, Canada. I am twenty years old and graduated.
high school two years ago. The last nine months I attended His.
Hill Bible School and completed my first year. I really felt the Lord.
calling me to stay for summer camp and I am extremely excited to.
see what the Lord has planned for this summer.
Waarschijnlijk zijn bovengenoemden, kinderen en/of kleinkinderen van Willem Barent ten Cate Brouwer
.

Uit deze relatie 3 kinderen:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Afgeschermd     
Afgeschermd Leiden [zh]    
Afgeschermd Leiden [zh]    


Wilhelmina Hermina van Heek
in
Parenteel van Abraham ten Cate.

Wilhelmina Hermina van Heek,
geb. te Enschede [ov] op 17 aug 1822,
ovl. te Enschede [ov] op 3 jun 1902.

tr. te Enschede [ov] op 21 sep 1848
met

Herbert Stroink,
geb. te Enschede [ov] op 18 mei 1823.
Herbert Stroink is de zn. van Willem Stroink en Judith Paschen,
ovl. te Enschede [ov] op 17 nov 1884.


Herbert Stroink
in
Parenteel van Abraham ten Cate.

Herbert Stroink,
geb. te Enschede [ov] op 18 mei 1823.
Herbert Stroink is de zn. van Willem Stroink en Judith Paschen,
ovl. te Enschede [ov] op 17 nov 1884.

tr. te Enschede [ov] op 21 sep 1848
met

Wilhelmina Hermina van Heek, dr. van Helmich van Heek (heer van Boekelo, fabrikeur) en Maria Geertruid ten Cate,
geb. te Enschede [ov] op 17 aug 1822,
ovl. te Enschede [ov] op 3 jun 1902.


Lambert van Lochem
Lambert van Lochem,
geb. in 1726,
ovl. in 1741.


Bartha van Lochem
Bartha van Lochem,
geb. en ovl. in 1734.


Geesje Naber
in
Parenteel van Abraham ten Cate.

Geesje Naber.

tr. in 1740
met

Andries Nieuwenhuis,
geb. op 17 okt 1701,
ovl. te Enschede [ov] op 18 nov 1783.

Opmerkingen Andries Nieuwenhuis.
"Andries Nieuwenhuis bij wettigen getuigschrift van de doopsgezinde gemeente te Almelo voor broeder aangenomen september 1735, overleden 18 november 1783, oud 82 jaren, 1 maand, 1 dag" (zie: RA Zwolle, Enschede inv. nr. 183, boek der leden van de doopsgezinde gemeente te Enschede, 1764-1812).

Uit dit huwelijk één zoon:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Lambert*1741 Enschede [ov] †1810 Enschede [ov] 69


Lambert Nieuwenhuis
in
Parenteel van Abraham ten Cate.

Lambert Nieuwenhuis,
geb. te Enschede [ov] in 1741,
ged. DG te Enschede [ov] op 4 okt 1761,
fabrikeur te Enschede tevens bekwaam wis- en sterrenkundige,
ovl. te Enschede [ov] op 14 okt 1810.

Opmerkingen Lambert Nieuwenhuis.
Het door Lambert Nieuwenhuis vervaardigde planetarium te Enschede werd bij de brand van 7 mei 1862 vernield.

tr. te Enschede [ov] op 27 feb 1780
met

Catharina van Lochem, dr. van Herman van Lochem (linnenkoopman, fabrikeur, bombazijnfabrikeur; grondlegger van het fabriekswezen in Enschede) en Catharina van Goch,
geb. te Enschede [ov] op 6 apr 1738,
ged. DG te Enschede [ov] op 18 apr 1756,
ovl. te Enschede [ov] op 30 sep 1817,
tr. (1)
met Sijbrand ten Cate. Uit dit huwelijk 7 kinderen.

Opmerkingen Catharina van Lochem.
RA Zwolle: ORA Stadsgericht Enschede inv. nr. 13 (Vrijwillige Zaken), fol. 91v, per 6 december 1779: Maagscheiding tussen Catharina van Loghem weduwe Sijbrand ten Kaate en haar vier kinderen, Othmar, Herman, Pieter en Sijbrand ten Kaate in echte geteeld bij voornoemde Sijbrand ten Kaate, zij geassisteerd met haar vader Herman van Loghem ter eene zijde en haar meerderjarige zoon Othmar ten Kaate en vrouw Hermina Hoedemaker.
, verder Pieter van Loghem en Barend Bavink als mombaren over de eerdergenoemde drie kinderen ter andere zijde. De vier kinderen kregen ieder ƒ 2000.-.-. plus een ordentelijke uitzet naar staats gelegenheid ( de oudste zoon heeft dit reeds bij zijn huwelijk genoten). Hiermee zijn de kinderen volledig uitgegoed. De rest zal Catharina van Loghem in volle eigendom behouden. Het aandeel van de drie minderjarige kinderen blijft in de boedel van hun moeder om later "ter behoorlijker tijd" aan hen uitgekeerd te worden. (ARCHIEF)
.
Opmerkingen Lambert Nieuwenhuis en Catharina van Lochem
Uit dit huwelijk werden 2 kinderen geboren, die beide jong overleden
.

Uit dit huwelijk 2 kinderen:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Gesina*1780 Enschede [ov] †1780 Enschede [ov] 0
Levenloos*1782 Enschede [ov] †1782 Enschede [ov] 0


Gesina Nieuwenhuis
in
Parenteel van Abraham ten Cate.

Gesina Nieuwenhuis,
geb. te Enschede [ov] op 21 nov 1780,
ovl. te Enschede [ov] op 24 nov 1780.


Levenloos kind Nieuwenhuis
Levenloos kind Nieuwenhuis,
geb. en ovl. te Enschede [ov] op 2 jun 1782.


Andries Nieuwenhuis
Andries Nieuwenhuis.

tr. te Enschede [ov] circa 1734
met

Geertruid Hoedemaker.

Uit dit huwelijk één dochter:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Geertruid*1735 Almelo [ov] †1804 Enschede [ov] 69


Catharina Wilhelmina Frederika Johanna de Boer
in
Parenteel van Abraham ten Cate.

Catharina Wilhelmina Frederika Johanna (Trijntje) de Boer,
geb. te Blijham [gr] op 27 okt 1860.
Catharina Wilhelmina F. J. de Boer is eerder weduwe van Hendrik Buning.

tr. te Yogyakarta [ja, Indonesië] op 6 jan 1894
met

Gerrit ter Horst, zn. van Abraham ter Horst (zeepzieder, grossier kol.waren) en Maria Geertruid ten Cate,
geb. te Gronau [nw, Duitsland] op 27 nov 1863,
machinist van een onderneming in Ned. Indië (1894). (Fam. adv. coll. CBG, Ten Cate, blz. 36).
Opmerkingen Gerrit ter Horst en Catharina Wilhelmina Frederika Johanna de Boer
Getuige bij hun huw. is: Hermanus van Roijen, oud 32 jr, officier van gezondheid 2e kl. (zie: Bronnenpublikaties van de IGV, deel 3, het gereconstrueerde huwelijksregister van Djokjakarta 1817-1905, samengesteld door P.A. Christiaans, 's Gravenhage - 1994, blz. 125), (Ind. Almanak RA 1895, 297)
.


Jan de Boer
in
Parenteel van Abraham ten Cate.

Jan (Lammen) de Boer,
ovl. voor 1894.

relatie
met

Johanna Dorothea Jansonius,
ovl. na 1894.

Uit deze relatie één dochter:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Trijntje*1860 Blijham [gr]    


Johanna Dorothea Jansonius
in
Parenteel van Abraham ten Cate.

Johanna Dorothea Jansonius,
ovl. na 1894.

relatie
met

Jan (Lammen) de Boer,
ovl. voor 1894.

Uit deze relatie één dochter:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Trijntje*1860 Blijham [gr]